Cover album Storyteller

Perscontact:

Anne-Marie Winkelman
pr@boiakih.com
+31 6 42161495

Storyteller – persquotes

Concerto
Juli 2021

“A formation full of curiosity, energy and character.”
volledige recensie

Jazzism
Feb 2021

“Boi Akih heeft altijd een fascinatie voor bijzondere klanken gehad, teweeggebracht door ongewone instrumenten.”

“..Composities van Brouwer vormen folk-achtige raamwerken die veel ruimte laten voor mooie klanknuances in het samenspel. De muziek van Boi Akih is tijdloos en sprookjesachtig.”
Volledige recensie


Heaven Magazine

Feb 2021

“… trakteerde het al ruim 22 jaar bestaande Boi Akih op een fenomenaal concert, …waar sublieme instrumentale interactie samenkwam met Akihary’s vocale schoonheid en emotie.”
“Hoogstaande muziek die ondanks zijn veelal lichte toon niet lichtgewicht is, maar juist daardoor heel veel draaibeurten verdraagt zonder te gaan tegenstaan.”
Volledige recensie


All About Jazz

Feb 2021
“Storyteller is a wonderfully resonant blend of cultures and textures which hails traditions and innovations alike. Akihary and Brouwer have always shown deep respect for tradition but know, too, that without evolution there is stagnation. Above all, however, the music is a tale of ingenuity, loss, resilience and, ultimately, of triumph.”
Volledige recensie


JazzNu

Jan 2021

“..evenwichtigheid, durf, nieuwe muzikale inzichten en een intrigerende mix van gecomponeerde en vooral geïmproviseerde muziek ”

” haar scats zijn onvoorspelbaar, overlopend van rijpheid en confronterend binnen het concept dat Boi Akih voorstaat. In het stuk Imaginary Journey bouwt zij een indrukwekkend duo op met Niels Brouwer, die op zijn beurt met zijn volstrekt eigen gitaargeluid sfeer en vakmanschap het kwartet tot een hoge macht verheft.”

“..compositie(s). Die zijn alle van de hand van Niels Brouwer, Monica Akihary tekende voor de teksten. Ook al van topkwaliteit, die nog een extra zetje meekrijgt, doordat ze zijn toegevoegd aan het cd-boekje. Waarmee Boi Akih tot in de kleinste details uitgekiend vakmanschap vertoont, dat de grootste Nederlandse jazz- en improvisatie-ensembles danig naar de kroon steekt.
Volledige recensie


Salt Peanuts

Dec 2020

“Storyteller” is another great album from Boi Akih, and if you get the opportunity to hear the two, three or the whole “hurven” (band) live nearby, sometime after corona has left us,
then you should grab the chance. I can guarantee you a delightful concert.
Volledige recensie (Noors)


Music Frames

Dec 2020

“Het nieuwste album Storyteller van Boi Akih zou op de valreep van 2020 zomaar het beste album van dit jaar kunnen worden of nu al de meest innoverende Cd van 2021.”

“Boi Akih houdt de bezetting klein en intiem wat zich uit in muziek die excelleert in ‘met het minimale, het maximale bereiken.”

“Storyteller staat vol muzikale vertellingen die opwindend en beladen zijn, maar ook sprookjesachtig, theatraal, gedragen en zelfs plechtig. Tien wereldverhalen die zijn samengebracht op een tot de verbeelding sprekende CD, met een weelderig scala aan muziek waar je met gemak een heel jaar mee vooruit kunt!”
Volledige recensie


Trouw

Dec 2020
Lees Mischa Andriessen Tipt


Mixed World Music

Nov 2020
“Boi Akih presenteert Storyteller
Nieuw album ten doop gehouden in Bimhuis”
Lees hier de concertrecensie


Co Live! NPO Soul & Jazz / NTR

Monica vertelt bij Co Live over Storyteller (vanaf 12:21)